Lesprogramma

Lesprogramma seksuele voorlichting

Wat bieden wij?

Het lesprogramma zal bestaan uit twee lessen van circa twee uur. (“blokuur”). De eerste les zal in het teken staan van het seksuele theoretische kader waar onderwerpen zoals de anatomie, ‘wat is seks’ en anticonceptie zullen worden uitgediept. De tweede les staat in het teken van de student zijn eigen seksualiteit waar onderwerpen als schaamte, seksueel overdraagbare ziektes, communicatie en diversiteit een centrale rol hebben.

Met behulp van digitale ondersteuning zorgen we voor een interactief programma, waarbij leerlingen ook anoniem vragen kunnen stellen of opmerkingen kunnen maken. We houden het laagdrempelig en inclusief.

Onze missie

Seksuele voorlichting geven op verschillende middelbare scholen door jonge basisartsen met kennis van de anatomie, fysiologie en psychosociale aspecten. We hopen hierdoor bij te dragen aan de maatschappelijke gezondheidszorg met aandacht voor diversiteit en inclusiviteit.

Kernkwaliteiten

Voor meer vragen over het lesprogramma, de inhoud en andere mogelijkheden, kunt u een e-mail sturen naar: eenbeschuitjemet@gmail.com.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag